Vlada RS sprejela sklep glede poziva mreže Plan B za Slovenijo v zvezi z velikimi infrastrukturnimi projekti

11. junija 2015

Vlada RS se je dne 9. 6. 2015 odzvala na poziv Veliki infrastrukturni projekti: od zgrešenih do strateških in trajnostnih naložb.

 

Poziv je bil predan predsedniku Vlade RS dr. Miru Cerarju na javnem strokovnem posvetu Veliki infrastrukturni projekti v Sloveniji: Od zgrešenih do trajnostnih naložb 6. 2. 2015  na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Hkrati je bil poziv poslan tudi na Vlado RS. Podpisniki poziva so bili poleg mreže Plan B za Slovenijo še Inženirska zbornica Slovenije, GZS – Zbornica komunalnega gospodarstva in mreža Global Compact Slovenija.

V odgovoru navajajo, da so poziv proučili in ugotavljajo, da Vlada RS določene določene predloge iz pobude v praksi že udejanja. Prav tako navajajo, da je Vlada Republike Slovenije vsem resornim ministrstvom in vladnim službam naložila, da predlagane sistemske rešitve in smernice iz poziva smiselno upoštevajo pri svojem nadaljnjem delu.

Odgovor Vlade RS na poziv si lahko preberete tukaj.

Sklep Vlade RS.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.