Revizija Sklada za podnebne spremembe

8. decembra 2014

14. avgusta 2014 so štiri članice mreže Plan B za Slovenijo na Računsko sodišče vložile Pobudo za revizijo porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe. Pobuda je bila uspešna, saj je revizija že v teku.

 

Organizacije Umanotera, slovenska fundacija za trajnostni razvoj, Focus, društvo za sonaraven razvoj, Greenpeace in PIC, Pravno – informacijski center NVO so avgusta na RS vložile pobudo glede izplačila nepovratnih sredstev avtoprevoznikom iz sredstev podnebnega sklada. Članice mreže menijo, da so bila sredstva podnebnega sklada na tak način neučinkovito in negospodarno porabljena. Postavlja se tudi dvom v pravilnost tako realizirane državne pomoči glede na predpise o državni pomoči.

Revizija Doseganje ciljev Sklada za podnebne spremembe z ukrepom finančne pomoči za nakup okolju prijaznejših težkih tovornih vozil in avtobusov poteka od 8. 9. 2014.

Spremljanje revizije je možno na tej povezavi.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.