Resolucija o nacionalnem programu razvoja prometa v Republiki Sloveniji

14. februarja 2017

Avgust 2017: Ljubljanska obvoznica poka po šivih, medtem ko država s ključnimi dokumenti za oživitev železniškega omrežja zamuja več let

Ljubljanska obvoznica je vedno bolj prometno obremenjena, predvidena rešitev za sprostitev obroča, je širitev pasov. Kljub opozarjanju nevladnih organizacij in prometnih strokovnjakov, da širjenje cestnih površin zgolj generira promet in daljnoročno ne rešuje težave preobremenjenosti infrastrukture, se v spomladi 2018 že načrtuje ukrepe. Celostno upravljanje prometa v Ljubljanski urbani regiji, je tako še vedno osredotočeno zgolj na cestni promet, medtem ko država s ključnimi dokumenti za oživitev železniškega omrežja (ljubljansko železniško vozličše, Tivolski lok), trajnostnih oblik mobilnosti, zamuja več let. Članek v Dnevniku si lahko preberete tukaj.

 

September 2016: Odgovor ministrstva za infrastrukturo

14. septembra je Koalicija za trajnostno prometno politiko mreže prejela odgovor Ministrstva za infrastrukturo.

Avgust 2016: Koalicija za trajnostno prometno politiko pošlje pripombe na predlog Resolucije o nacionalnem programu razvoja prometa v RS.

Julij 2016: Objavljen predlog Resolucije o nacionalnem programu razvoja prometa v RS

19. julija 2016 je MzI na svoji spletni strani objavil predlog Resolucije o nacionalnem programu razvoja prometa v RS.

Avgust 2014: Odziv Ministrstva za infrastrukturo in prostor na pismo KTPP

27. avgusta je KTPP prejela odziv Ministrstva za infrastrukturo in prostor (Matjaž Vrčko) na pismo, v katerem je navedeno, da je Vlada sprejela dokument le kot informacijo.

Julij 2014: Mreža Plan B za Slovenijo in Mreža za prostor zahtevata od Ministrstva za infrastrukturo in prostor javno obravnavo

31. julija mreži na ministrstvo naslovita pismo, v katerem zahtevata, da pred obravnavo dokumenta na Vladi RS, ministrstvo organizira in opravi javno obravnavo Izhodišč za Resolucijo o nacionalnem programu razvoja prometa v Republiki Sloveniji.

Julij 2014: Ministrstvo za infrastrukturo in prostor objavi izhodišča za pripravo predloga prometne resolucije

14. julija 2014 Ministrstvo za infrastrukturo in prostor na spletu objavi gradivo v obravnavi: Izhodišča za pripravo predloga Resolucije o nacionalnem programu razvoja prometa v Republiki Sloveniji.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.