Regijski razvojni forum za zeleni razvojni preboj

28. marca 2013

Plan B za Slovenijo in Zavod Eko-Humanitatis v sodelovanju s Središčem Rotunda, Univerzo na Primorskem in Slovenskim forumom socialnega podjetništva vabi na regijski razvojni forum Izzivi ekološkega kmetijstva, lokalne samooskrbe in socialnega podjetništva za zeleni razvojni preboj obalno-kraške regije.

Forum bo potekal v četrtek, 4. aprila od 9.30 dalje na Fakulteti za Humanistične študije, Titov trg 5 v Kopru.

Prvi del posveta bo namenjen aktualnim tematikam na področju ekološkega kmetijstva, lokalne samooskrbe in socialnega podjetništva, v drugem delu pa bo poudarek na nevladnih organizacijah kot nosilkah zelenega razvojnega preboja.

Program je dostopen tukaj.

V nadaljevanju Foruma vas ob 17. uri vabimo na pogovor s socialnim podjetnikom Goranom Miloševičem, enim izmed pionirjev socialnega podjetništva v Sloveniji in direktorjem Zavoda Korenika v okviru katerega deluje eko-socialna kmetija v Šalovcih ter Pribinovine d.o.o., ki zaposluje težje zaposljive oseba na področju predelave, pakiranja in cateringa lokalnih (ekoloških) živil. Pogovor bo potekal v Središču Rotunda, Destradijev trg 11, Koper.

Prijave sprejemamo do 3. aprila 2013 oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavite se preko spletne prijavnice. Dodatne informacije: Dane Podmenik, ekohumanitatis@gmail.com.

 

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.