Projekt Plan B za Slovenijo znova uspešen!

15. decembra 2010

Projekt Plan B za Slovenijo – Pobuda za trajnostni razvoj je bil vnovič izbran na razpisu Ministrstva za javno upravo za spodbujanje razvoja nevladnih organizacij in civilnega dialoga 2010 – 2012!

 

V naslednjih dveh letih bomo gradili mrežo nevladnih organizacij na področju varovanja okolja in trajnostnega razvoja ter vzpostavli okolje za kontinuirano delovanje in rast usposobljenosti okoljskih nevladnih organizacij.

V okviru projekta bomo sprožili kampanjo za financiranje okoljskih nevladnih organizacij in nudili servisno podporo nevladnim organizacijam. Med drugim bomo izvajali svetovanje in mentorstvo ter organizirali delavnice za krepitev znanja in veščin za okoljske nevladne organizacije. Organizirali bomo tudi nacionalno konferenco okoljskih nevladnih organizacij in vzpostavili mrežo lokalnih nevladnih prostovoljskih organizacij, ki delujejo na področju varstva okolja.

Če ste nevladna organizacija, ki je aktivna na področju varovanja okolja in trajnostnega razvoja, vas vabimo, da se nam pridružite! Več o mreži in kako se včlaniti, si preberite tukaj.

Sporočilo za javnost

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.