Posvet Veliki infrastrukturni projekti

21. januarja 2015

V petek 6. 2. 2015 bo na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani potekal javni strokovni posvet Veliki infrastrukturni projekti v Sloveniji: od zgrešenih do trajnostnih naložb.

Slovenska vlada v teh dneh predstavlja prednostna področja svojega delovanja, med katerimi so tudi veliki infrastrukturni projekti. Da ne bi ponavljali napak iz preteklosti – spomnimo se samo TEŠ 6 in avtocestnega programa – in ker že prepoznavamo podobne sistemske vzorce odločanja o takšnih naložbah, organizira mreža Plan B za Slovenijo skupaj z Inženirsko zbornico Slovenije in Fakulteto za arhitekturo brezplačni javni strokovni posvet Veliki infrastrukturni projekti v Sloveniji: od zgrešenih do trajnostnih naložb.

Svoje poglede na prihodnost infrastrukturnih projektov bodo med drugim predstavili tudi predsednik vlade Miro Cerar, evropska komisarka Violeta Bulc, evropski poslanec Igor Šoltes in predsednik Inženirske zbornice Slovenije Črtomir Remec.

Celotno vabilo na posvet si lahko preberete tukaj.

Prijave na brezplačni dogodek so obvezne, sprejemamo pa jih do zapolnitve mest oz. do 3. februarja 2015 z izpolnjeno spletno prijavnico.

Dodatne informacije: Andrej Gnezda na tel.: 01 439 100, andrej@umanotera.org

Poziv Vladi Republike Slovenije VELIKI INFRASTRUKTURNI PROJEKTI: OD ZGREŠENIH DO STRATEŠKIH IN TRAJNOSTNIH NALOŽB si lahko preberete tukaj.

Pobudnika poziva sta Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj in Inženirska zbornica Slovenije.

Poziv so podprli: Plan B za Slovenijo – mreža nevladnih organizacij za trajnostni razvoj, GZS – Zbornica komunalnega gospodarstva in  mreža Global Compact Slovenija.

V procesu oblikovanja poziva vladi so sodelovali: dr. Pavel Gantar, Andrej Gnezda, dr. Tjaša Griessler Bulc, dr. Renata Karba, dr. Dejan Makovšek, Vida Ogorelec, Marko Peterlin, mag. Črtomir Remec, Jernej Stritih, dr. Lidija Živčič.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.