People’s Global Climate March 2015 – pridružite se podnebnemu shodu v Ljubljani!

5. novembra 2015

Konec meseca se prične zasedanje podnebnega vrha v Parizu (COP 21), po celem svetu pa se bodo ljudje zbrali na največjem podnebnem shodu v zgodovini – tudi v Ljubljani!

 

29. novembra, dan pred začetkom srečanja svetovnih voditeljev na podnebnem vrhu v Parizu, se bomo ljudje v tisočih mest po celem svetu ponovno zbrali, da bi izrazili zahtevo po svetu, kakršnega si želimo. Državljani, združeni za gospodarstvo, ki ga poganja 100 % čista in varna energija, kjer dobra delovna mesta koristijo ljudem in planetu. Za svet, zaščiten pred uničujočimi podnebnimi spremembami, kjer ima vsakdo pravico do hrane, vode, čistega zraka in zdravega življenja. Za prihodnost naših otrok in vnukov.

Poleg največjega pohoda v Parizu bodo ta konec tedna shodi državljanov zaznamovali večja mesta po vsem svetu. 29. november bo največji dan akcije v zgodovini boja proti umazani energiji, ki duši naše skupnosti. V Ljubljani se bomo 29. novembra ob 11. uri zbrali na Kongresnem trgu.

Za velike spremembe smo potrebni vsi, vsak posameznik. To je vabilo, da se prijavite in se pridružite največji podnebni mobilizaciji v zgodovini. Skupaj lahko oblikujemo našo prihodnost!

Prijavi svojo udeležbo na ljubljanskem podnebnem shodu na tej spletni strani.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.