Odziv Vlade o neprimernih izjavah ministra Počivalška

23. februarja 2017

Po dveh mesecih, dveh opomnikih in posredovanju Varuha za človekove pravice, je konzorcij vsebinskih mrež le prejel odziv vlade na javni poziv k pojasnilu o izjavah ministra Počivalška in prenehanju uporabe sovražnega govora.

 

21. decembra je 12 vsebinskih mrež, ki združuje več kot 1.400 slovenskih nevladnih organizacij, skupaj s CNVOS na predsednika Vlade dr. Mira Cerarja naslovilo javni poziv v zvezi z izjavami ministra Počivalška, ki je civilnodružbene organizacije in javne službe, ki preko pravnih mehanizmov varujejo okolje, javno označil za ekoteroriste in s tem po prepričanju podpisnikov kršil etični kodeks vlade. Po dveh mesecih in posredovanju Varuha za človekove pravice je konzorcij prejel odgovor, ki je nevladnike zelo razočaral.

Iz odziva:

V intervjuju, ki ga nevladne organizacije navajate v pozivu, je minister Počivalšek resda uporabil neprimeren izraz, vendar je z njim želel le opozoriti na nesmiselne birokratske ovire, s katerimi se Slovenija sooča pri prizadevanjih za povečanje tujih investicij (in zaradi katerih se vlada že loteva temeljite prenove gradbene zakonodaje). 

Celotni odziv si lahko preberete tukaj.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.