Odziv na pobudo poslancev PS za raziskovanje zalog premoga na območju Brnice

10. aprila 2013

Okoljevarstvene organizacije in posamezniki, ki sodelujemo v pobudi Plan B za trajnostni razvoj, odločno protestiramo proti pobudi poslancev največje parlamentarne stranke Pozitivna Slovenija o začetku postopkov za vzpostavitev novega rudnika premoga v Brnici pri Hrastniku.

 

Zato smo na predsednico vlade RS mag. Alenko Bratušek, Sama Omerzela, ministra za infrastrukturo in prostor, mag. Stanka Stepišnika, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Dejana Židana, ministra za kmetijstvo in okolje, dr. Roberta Goloba, podpredsednika PS, Blaža Košoroka, generalnega direktorja HSE ter na oba pobudnika, poslanca PS, mag. Barbaro Žgajner Tavš in Jožeta Velikonjo, naslovili odprto pismo, v katerem jih pozivamo, da če resnično želijo delovati v korist skupnosti, ki jo zastopajo, in države v celoti, naj zagovarjajo razvojne projekte, ki so v skladu s razumnim in trajnostnim razvojem Slovenije. Nov rudnik premoga in z njim povezana termoelektrarna to brez dvoma nista.

Odprto pismo lahko preberete tukaj.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.