Napoved drugega poziva članicam mreže Plan B za Slovenijo k prijavi projektnih idej za izvajanje Podnebnega programa mreže

4. novembra 2021

Drugi poziv članicam mreže k prijavi projektnih idej bo predvidoma objavljen 17. novembra 2021. V okviru izvajanja Podnebnega programa mreže Plan B za Slovenijo, ki ga financirata Eko sklad, j.s. in Ministrstvo za okolje in prostor (Javni razpis NVO19 za sofinanciranje podnebnih programov vsebinskih mrež nevladnih organizacij za področji varstva okolja in urejanja prostora, objavljen v Uradnem listu št. 80/19, dne 27.12.2019), je del sredstev namenjen  financiranju manjših projektov članic mreže. Namen teh projektov je opolnomočenje manjših NVO (z manjšim številom zaposlenih / z manjšimi prihodki / delovanje na lokalnem nivoju) za zagovorniško delo na področju podnebnih sprememb.  V okviru Podnebnega programa mreže sta tako predvidena dva poziva članicam mreže Plan B za Slovenijo k prijavi projektnih idej. Prvi poziv je bil objavljen 29. 6. 2020, izvedeni so bili trije projekti.

 

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.