Mreža Plan B za Slovenijo na Vlado RS naslovila poziv

29. septembra 2016

Umanotera je v imenu Mreže Plan B za Slovenijo pred vrhom OZN o beguncih in migrantih (19. 9. v NY), zasedanjem trgovinskih ministrov držav članic EU (23.9. v Bratislavi) ter ob sprejemanju podnebno-energetske zakonodaje do 2030 na Vlado Republike Slovenije naslovila poziv.

 

Mreža Plan B za Slovenijo Vlado RS poziva naj se zavzame za nabor politik, ki bo skladno prispeval k nadomestitvi diktata stalne rasti s paradigmo družbene blaginje, ob tem pa izkaže zgodovinsko odgovornost do ekonomsko šibkejših, prihodnjih generacij in planetarnih sobitij. Slovenija kljub svoji majhnosti pri tem lahko igra pomembno vlogo tudi v mednarodnih političnih procesih.

Generalni sekretariat Vlade RS je poziv na podlagi prvega odstavka 7.a člena Poslovnika Vlade Republike Slovenije odstopil Ministrstvu za zunanje zadeve, Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvu za okolje in prostor (št. dokumenta 50000-3/2016/2).

Pomembne povezave:

Poziv Vladi RS

Okoljske migracije: vprašanje varnosti ali pravičnosti?

Sporočilo za javnost

Dokument Okoljske migracije: vprašanje varnosti ali pravičnosti? (Umanotera, 2016)

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.