Mreža oddala pripombe na Odlok o Programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe

18. marca 2022

Javna razprava o spremembah in dopolnitvah Odloka o Programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe je potekala v izrednih okoliščinah, ko se Evropska unija resno ukvarja z vprašanjem odvisnosti od uvoza fosilnih goriv in potrebi po večanju energetske samooskrbnosti evropskih držav z izrabo obnovljivih virov energije.

 

V skladu s tem pripombe mreže Plan B za Slovenijo in Mreže za prostor zasledujejo cilj porabe sredstev Sklada za namene, ki lahko pomembno prispevajo k tem ciljem. Še posebej izpostavljamo spodbujanje rabe sončne energije in s tem povezano odpravo ovir, vlaganja v javni potniški promet in sistemsko naslavljanje problema energetske revščine, ki so ukrepi z jasno podlago v Nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu (NEPN).

Pripombe mreže Plan B za Slovenijo in Mreže za prostor na Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o Programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe v obdobju 2021–2023 >>>

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.