Mrežna delavnica: Podnebna znanost z Dr. Michielom Schaefferjem

5. septembra 2014

V sredo, 24. septembra, med 9.00 in 11.30 uro v Info točki Okoljskega centra pripravljamo delavnico o podnebni znanosti z gostom dr. Michielom Schaefferjem.

 

Dr. Schaeffer prihaja iz berlinske organizacije Climate Analytics in je soavtor poročila Medvladnega panela za podnebne spremembe (IPCC) ‘Podnebne spremembe 2014: Blaženje podnebnih sprememb’ ter poročila Svetovne banke ‘Turn down the Heat’, ki bo objavljeno v nekaj mesecih.

Delavnica bo razdeljena na dva dela: prvi del bo namenjen predstavitvi zadnjih znanstvenih spoznanj o podnebnih spremembah in rizikov podnebnih sprememb za Zahodni Balkan; drugi del pa razpravi o tem, kako znanstvene ugotovitve o podnebnih spremembah uporabiti pri delu okoljskih nevladnih organizacij ter kako le-te učinkovito komunicirati.

Prijava na delavnico je zaradi omejenega števila mest obvezna. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice do 19.septembra.

 

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.