Moderirana spletna razprava “Kje so meje rasti?”

28. aprila 2010

Vljudno vabljeni k sodelovanju v spletni razpravi “Kje so meje rasti? Med doktrino gospodarske rasti in nosilno sposobnostjo planeta

 

Do razprave lahko dostopate preko http://www.evropske-volitve.si/forum/45.html.


Namen razprave je odpiranje prostora za izmenjavo mnenj javnosti o tem, zakaj je svetovni nazor, ki prevzema nenehno gospodarsko rast, prevladujoč, in kakšne posledice nosi naše okolje.

Izhodiščna vprašanja razprave, ki se nanaša na prenovljeno Lizbonsko strategijo EU do leta 2020 in na poročilo Meje rasti, ki ga je leta 1972 objavil Rimski klub, so naslednja:
– Kaj se lahko družben podsistem glede rasti in razvoja nauči iz delovanja ekosistemov?
– Kje so meje našega planeta?
– Zakaj je doktrina nenehne gospodarske rasti prevladujoča?
– Kakšna je odgovornost ekonomistov?
– Obstajajo alternativni ekonomski modeli?
– Kje so razlogi, da trajnostni model razvoja ne prodre v politiko?
– Smo kot človeštvo zmožni “premika”?

Razprava poteka na spletnem forumu Evropske razprave http://www.evropske-razprave.si/meje-rasti, kje so dostopne dodatne informacije o temi razprave in evropskem kontekstu.

Vaše prispevke lahko v spletni razpravi objavite brez registracije oz. jih posreduje v objavo na e-naslov info@evropske-razprave.si.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.