Majski Podnebni novičnik

5. maja 2021

S prvim tednom maja v vaše e-nabiralnike* prihaja tudi novi Podnebni novičnik vsebinskih mrež.

Novičnik poleg običajnih obvestil o mrežnih aktivnostih Mreže za prostor in mreže Plan B za Slovenijo prinaša novice o dejavnostih članic obeh vsebinskih mrež s področja okolja in prostora, ne skopari pa niti s številnimi vabili na dogodke v prihajajočih tednih in mesecih.

Uvodnik je tokrat zapisala Gaja Brecelj iz Umanotere, v njem pa je podana analiza stanja na področju sistemskega financiranja okoljskih NVO. V primerjavi z drugimi nevladnimi organizacijami v Sloveniji imajo okoljske izjemno neugodno finančno sliko državnega sofinanciranja. Zaradi neustreznih pogojev delovanja je delovanje okoljskih organizacij v Sloveniji resno ogroženo.

Uvodnik in ostale novice si lahko preberete na tej povezavi.

*V primeru, da ste naročeni na mesečne e-novice mreže Plan B za Slovenijo. Če še niste naročniki, bi pa to želeli postati, se prijavite na tej povezavi.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.