Letno srečanje – Zbor članic 2019

1. aprila 2019

Pretekli vikend smo v čudovitem ambientu Sončnega griča praznovali 10. obletnico mreže Plan B za Slovenijo. Na dogodku smo se udeleženci seznanili z delom mreže v zadnjem letu, v delavniškem delu pa smo določili tri prioritetna področja za leto 2019 ter postavili potrebne naloge. Zvečer nas je v začetke delovanja mreže s svojimi zgodbami popeljala pobudnica mreže in bivša direktorica Umanotere, Vida Ogorelec.

 

Uvodoma so udeleženci spoznali gostitelja, društvo Sončni grič in zadrugo Sončni griči Istre, ki z roko v roki prispevata k oživljanju podeželja v okolici zaselka Hrvoji v Slovenski Istri. Posvečajo se skupnostnemu razvoju inovativnih trajnostnih praks (v gradnji, upravljanju z viri, regenerativnem kmetijstvu, izobraževanju, sociali ter mreženju s sorodnimi projekti na ravni Evrope s področij permakulture, tranzicije k nizkoogljični družbi in ekoloških skupnosti).

Zatem je koordinatorka mreže spregovorila o strukturi mreže, njenih dosežkih v zadnjem letu in potrebnih spremembah v prihodnosti zavoljo vrste razlogov. Med pomembnimi razlogi je vsekakor zaključek financiranja mreže, poleg tega pa tudi relativno nizko vključevanje članov v delo mreže in pomanjkljiva struktura.

Vabilo na srečanje s programom

Poročilo z letnega srečanja

Predstavitev koordinatorke mreže

Poročilo delovanja delovnih skupin v letu 2018

Evalvacija letnega srečanja

Fotografije z dogodka

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.