Krovni pogled na EU okoljsko pravo

9. marca 2015

V ponedeljek 16. marca 2015 vas ob 16.00 uri vabimo na predavanje o evropskem okoljskem pravu, ki ga bo izvajal prof. Jan H. Jans.

 

Mreži Plan B za Slovenijo in Mreža za prostor organizirata predavanje o evropskem okoljskem pravu za nevladne organizacije, ki se ukvarjajo z varstvom okolja in urejanjem prostora.

Varstvo okolja predstavlja polovico regulative na ravni Evropske unije, ki se deloma uporablja neposredno (uredbe), deloma pa so ga države dolžne spoštovati tako, da ga prenesejo v svoj pravni red. Zato se z varstvom okolja ni možno ukvarjati brez poznavanja pravne ureditve tega področja na ravni EU.

Predavatelj prof. Jan H. Jans je med drugim avtor vodilne monografije na to temo »European Environmental Law«.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Za zainteresirane iz vzhodnega dela Slovenije, bo istega dne predavanje izvedeno tudi v Mariboru, in sicer ob 10.00 uri na Pravni fakulteti v Mariboru.

Število udeležencev delavnice je omejeno, zato je obvezna prijava. Prijave zbiramo do srede, 11. 3. 2015 na pic@pic.si .

Vabilo za Ljubljano.

Vabilo za Maribor.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.