Koalicija za trajnostno prometno politiko se je odzvala na obnovo cest okrog Potniškega centra Ljubljana

22. septembra 2023

V Koaliciji za trajnostno prometno politiko, delovni skupini mreže Plan B za Slovenijo, so se odzvali na načrtovano obnovo cest na območju Potniškega centra Ljubljana. Načrti predvidevajo širitev cest, ki ležijo na obodu nove železniške in avtobusne postaje – primarno Vilharjeve in Masarykove. Na račun zelenih površin in drevoreda se širita tudi Šmartinska in Železna cesta.

Trenutno predstavljen načrt bi poslabšal udobje pešcev in kakovost bivanja lokalnih prebivalcev. Na boljšem pa ne bodo niti uporabniki javnega prometa, za katere naj bi se potniški center urejal.

Celoten odziv, s katerim so se v okviru objavljenega javnega naznanila predhodnega postopka za poseg: Ureditev GJI in obnova cest na območju potniškega centra Ljubljana (št. 35431-113/2023-2570-4, objavljeno s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo) odzvali v KTTP, je dostopen tukaj.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.