Junijske novice mreže

9. junija 2020

Po kratkem zatišju je z vami spet mesečni novičnik, tokrat v malce drugačni obliki kot ste ga navajeni. Kot si lahko preberete v uvodniku, ki ga je tokrat zapisal Marko Peterlin iz Inštituta za politike prostora (IPoP), smo moči pri pripravi prvega skupnega novičnika združili v obeh okoljskih mrežah – Mreži za prostor in Planu B za Slovenijo.

 

V uvodniku si poleg novosti, ki zadevajo vsebinsko sodelovanje obeh mrež, lahko preberete tudi več o trenutno aktualnih spremembah na področju naravovarstvene in okoljevarstvene zakonodaje, kar vam lahko odgovori na morebitna vprašanja o prihodnjih izzivih na tem področju.

V nadaljevanju, ki je tokrat precej obsežnejše kot ponavadi, najprej najdete novičke, ki so bile izdane v okviru obeh vsebinskih mrež; sledijo jim zapisi o preteklih in trenutnih aktivnostih naših članic. Za konec pa predlagamo še pregled dogodkov in aktivnosti, ki se jih v prihodnjih mesecih lahko udeležite ter v katerih lahko aktivno sodelujete.

Novice si lahko preberete tukaj. 

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.