Julijski Podnebni novičnik 2023

5. julija 2023

Razposlali smo 35. Podnebni novičnik mreže Plan B za Slovenijo in Mreže za prostor.

Avtorica tokratnega uvodnika je Neža Vrtovec iz društva Morigenos, ki v njem predstavlja novo odprti Center za delfine v Piranu:

“V prostorih, ki jih je zagotovila Občina Piran, je na ogled razstava, kjer so zbrane zanimivosti iz življenja delfinov vrste velika pliskavka, obenem pa je podrobneje predstavljeno raziskovalno delo društva Morigenos. Razstavo bogatijo interaktivni elementi: poučna aplikacija, ki obiskovalcem omogoča, da izkusijo delo raziskovalcev delfinov, se seznanijo z njihovo opremo in nekaterimi raziskovalnimi metodami, ter zvočna soba, v kateri posnetki morja, plovil in oglašanja delfinov opominjajo na pomen zvoka v morskem okolju. V centru je tudi realističen kip delfina v naravni velikosti, ki je ustvarjen neposredno po podobi enega prvih identificiranih in najpogosteje opaženih delfinov v slovenskem morju.”

Celoten uvodnik, novice vsebinskih mrež in aktivnosti članic najdete tukaj.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.