Javni poziv Vladi k pojasnilu in prenehanju uporabe sovražnega govora

21. decembra 2016

12 vsebinskih mrež, ki združujejo več kot 1.400 slovenskih nevladnih organizacij je skupaj s CNVOS na predsednika Vlade dr. Mira Cerarja naslovilo javni poziv v zvezi z izjavami ministra Počivalška, ki je civilnodružbene organizacije in javne službe, ki preko pravnih mehanizmov varujejo okolje, javno označil za ekoteroriste in s tem po prepričanju podpisnikov kršil etični kodeks vlade.

 

Nevladne organizacije v pozivu opozarjajo na nesprejemljivost uporabe ekstremnih besed in predsednika vlade pozivajo, da javnost obvesti o stališču Vlade do ministrovega ravnanja in kaj je Vlada s tem v zvezi ukrenila.

Podpisnice poziva Vlado Republike Slovenije pozivajo k takojšnjemu prenehanju uporabe sovražnega govora, ki ni sprejemljiv za demokratično družbo in je v nasprotju z univerzalnimi vrednotami ter načini vedenja in ravnanja, s katerimi se krepi zaupanje javnosti v integriteto funkcionarjev in državnih organov.

Javni poziv si lahko preberete tukaj.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.