Januarski Podnebni novičnik 2023

10. januarja 2023

Če ste nanj naročeni, ste danes v e-nabiralnik prejeli že 29. Podnebni novičnik vsebinskih mrež. Prinaša prav poseben uvodnik, v katerem mreža Plan B za Slovenijo in Mreža za prostor, ki pripravljata ta novičnik, (po)gledata nazaj v leto 2022 in na vse, kar sta v njem dosegli. Prinaša tudi obilico informacij o dejavnostih njunih članic s področja okolja in prostora. Ne spreglejte tudi povabil na dogodke v mesecu januarju.

Za Mrežo za prostor in mrežo Plan B za Slovenijo je pestro in aktivno leto 2022. Med drugim sta oktobra organizirali nacionalni posvet z naslovom »Podnebne spremembe: kako se jim prilagajamo na lokalni ravni?«:

“Z dogodkom sta mreži želeli seznaniti odločevalce tako na nacionalni kot lokalni ravni ter drugo zainteresirano javnost s trenutnim stanjem prilagajanja ter načrti na nacionalni ravni za uspešno prilagajanje podnebnim spremembam. Visoka udeležba na dogodku priča o zavedanju nujnosti sprejemanja ukrepov na področju prilagajanja, saj kot opozarjajo avtorji poročila Medvladnega odbora za podnebne spremembe (IPCC), se »okno priložnosti za ustvarjanje prihodnosti, v kateri bo še mogoče živeti, hitro zapira«.”

Celoten uvodnik in novičnik lahko najdete tu.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.