Izobraževalno-raziskovalni center o delfinih v Piranu

20. februarja 2023

Na prejšnjem pozivu članicam mreže Plan B za Slovenijo k prijavi projektnih idej za izvajanje Podnebnega programa je sredstva med drugim prejelo Slovensko društvo za morske sesalce Morigenos, ki bo s sredstva uporabilo za vsebino in vizualno podobo prvega slovenskega centra o delfinih.

Ali veste katera je edina stalno prebivajoča vrsta delfinov v Slovenskem morju? Na taka in podobna vprašanja vam bomo kmalu lahko odgovorili v Izobraževalno-raziskovalnem centru o delfinih v Piranu. Društvo Morigenos si že vrsto let želi ustanoviti center namenjen javnosti in ta želja počasi postaja realnost. Ustanavljamo namreč Center o delfinih, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije. Namenjen bo širši javnosti, malim in velikim obiskovalcem, tako posameznikom kot organiziranim skupinam. Center o delfinih bo svoja vrata odprl kmalu, kjer boste na interaktiven način spoznali različne vsebine o življenju delfinov.

Center o delfinih se sofinancira iz sredstev Podnebnega programa mreže Plan B za Slovenijo, namenjene manjšim članicam mreže, s ciljem krepitve njihove zagovorniške in strokovne usposobljenosti.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.