Grafično oblikovanje za NVO

15. maja 2018

V mreži Plan B za Slovenijo nadaljujemo z usposabljanji učinkovitega komuniciranja. 10. maja smo se v Info točki Okoljskega centra podali na pot osvajanja grafičnega oblikovanja.

 

Grafično oblikovanje je umetnost vizualnega komuniciranja z uporabo besedila, fotografij in ilustracij. Vizualne kompozicije idej in sporočil so nam že poznane iz raznih logotipov, spletnih postavitev, revij, prodajnih znamk itn. Na usposabljanju smo se spopadli z oblikovanjem vabil, letakov in preprostih objav za družabna omrežja. Naučili smo se kako z manj povedati več in se prepustili kreativnosti.

Usposabljanje je vodila Lučka Berlot, pedagoginja in oblikovalka. Deluje na področju grafičnega in produktnega oblikovanja, velik del časa pa namenja pripravi in izvedbi različnih izobraževalnih programov za otroke in mlade. Z grafičnim oblikovanjem se je prvič srečala med študijem, nato pa se je samoiniciativno izobraževala in nadgrajevala znanje in veščine na tem področju. Pri oblikovanju vsebin vedno išče način, kako z manj povedati več, hkrati pa ohranjati jasnost in pristen stik z gledalcem.

Vabilo na usposabljanje s programom je dostopno tukaj.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.