Global Climate March

4. januarja 2016

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se je dan pred začetkom srečanja svetovnih voditeljev na podnebnem vrhu v Parizu, zbralo okrog 300 ljudi.

 

Zbrani so od svetovnih voditeljev zahtevali ambiciozen in zavezujoč dogovor ter odločno spopadanje s podnebnimi spremembami. S sporočili »Kdaj, če ne zdaj? Kje, če ne tu? Kdo, če ne mi?«, »Zemlja ni poligon za zaslužkarje!«, »Klima ne štima!« so v duhu globalne solidarnosti skupaj s tisočimi drugimi mesti po svetu opomnili politike na njihovo zgodovinsko odgovornost in se zavzeli za svet, ki ga napaja obnovljiva, varnejša, cenejša in dostopnejša energija za vse, kjer sta tudi zrak in voda čistejša in kjer se bomo izognili najbolj uničujočim posledicam podnebnih sprememb.

Dogodek, ki je bil del globalnega shoda People’s Global Climate March, so soustvarile članice mreže Plan B za Slovenijo Umanotera, Greenpeace v Sloveniji in Kulturno ekološko društvo Smetumet, skupaj s prizadevnimi posamezniki in civilno-družbenimi organizacijami. Več si lahko preberete na tej povezavi.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.