Delavnica za pripravo Regionalnega razvojnega programa Ljubljanske urbane regije 2014-2020

20. marca 2013

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije v sodelovanju z Inštitutom za trajnostni razvoj in Umanotero organizira regijsko delavnico za pripravo Regionalnega razvojnega programa Ljubljanske urbane regije 2014-2020.

 

Delavnica bo potekala v torek, 26.3., v Knjižnici Domžale, Cesta talcev 4, Domžale (nad Mercator centrom). Tematski okvir delavnice bo namenjen ekološkemu kmetijstvu, samooskrbi in razvoju podeželja.

V Ljubljanski urbani regiji poteka priprava temeljnega razvojnega dokumenta za obdobje 2014-2020 – Regionalnega razvojnega programa Ljubljanske urbane regije (RRP). RRP je temeljni strateški in programski dokument na regionalni ravni, s katerim se uskladijo razvojni cilji v regiji ter določijo instrumenti in viri za njihovo uresničevanje. Dokument bo predstavljal vizijo razvoja in vsebinske prioritete, ki bodo regiji omogočile razvojno prepoznavnost in specializacijo v primerjavi z drugimi regijami v Sloveniji in EU ter črpanje razvojnih sredstev.

Na delavnici bo v uvodu predstavljen vsebinski in finančni okvir nove finančne perspektive 2014-2020, s poudarki na kmetijstvu in podeželju ter aktualnimi postopki priprave novega RRP Ljubljanske urbane regije 2014-2020. Namen drugega dela delavnice je identificiranje regijskih razvojnih potencialov in projektov, kot osnova za razvojno usmeritev Ljubljanske urbane regije (26 občin) do leta 2020.

Program delavnice

Prijava je obvezna, udeležbo do petka, 22. marca, sporočite na naslov amela.beskovic@ljubljana.si.

Vabljeni k aktivni udeležbi!

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.