Delavnica Lokalna trajnostna samooskrbnost

22. aprila 2010

Umanotera je 4. maja v Info točki Okoljskega centra organizirala delavnico Lokalna trajnostna samooskrbnost – anahronizem iz preteklih časov ali družbeni model prihodnosti?

 

Na delavnici so sodelovali mag. Jože Jurša, Ministrstvo za obrambo, dr. Ivan Kos, Biotehniška fakulteta UL, Rok Zupančič, Fakulteta za družbene vede UL, Tone Peršak, Občina Trzin, Anamarija Slabe, Inštitut za trajnostni razvoj, Tomaž Dintinjana, Slovenski E-forum, Nataša Smrekar, Zadruga za razvoj podeželja Jarina, mag. Darja Zemljič, Kmečki glas in dr. Renata Karba, Nina Tome ter Karmen Kogoj Ogris, Umanotera. Delavnico je vodila mag. Violeta Bulc.

 

Sporočilo za javnost lahko preberete tukaj, pripravili pa smo tudi zapisnik delavnice.

Prezentacija dr. Renate Karba z naslovom Lokalna trajnostna samooskrbnost – anahronizem iz preteklih časov ali družbeni model prihodnosti? je dostopna tukaj.

 

Naslednje srečanje skupine bo posvečeno pripravi SWOT analize in oblikovanju (poslovnega) modela samooskrbnosti. Iz tega bo izhajal akcijski načrt za delo z deležniki.

Model povezav med najpomembnejšimi deležniki samooskrbnosti je na ogled tukaj.

 

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.