Decembrski Podnebni novičnik 2022

9. decembra 2022

Danes je v vaše e-nabiralnike* prispel že 28. Podnebni novičnik vsebinskih mrež. Prinaša obilico informacij o aktivnostih Mreže za prostor in mreže Plan B za Slovenijo ter seveda novice o dejavnostih članic obeh vsebinskih mrež s področja okolja in prostora. Ne spreglejte tudi povabil na dogodke v mesecu decembru.

Tokratni uvodnik je nastal v skupnem avtorstvu IŠSP – Inštituta za študije stanovanj in prostora in IPoP – Inštituta za politike prostora, beseda v njem pa teče o stanju slovenske stanovanjske politike:

Ustvarilo se je upanje, da namerava nova vlada celovito obravnavati stanovanjsko področje ter javna sredstva, nepremičnine in znanje usmeriti v zagotavljanje javnega stanovanjskega fonda. V tem okviru sta stroka in zainteresirana civilna družba pričakovali tudi zagon novih modelov javnega financiranja, bivanja in tipologije gradnje in prenove javnega stanovanjskega fonda. Vse to skozi pristope, ki predstavljajo umik države od obravnave stanovanj kot tržne dobrine in od zagotavljanja dodatnih sredstev zasebnikom preko gradnje novih stanovanj. Danes se zdi, da ostajajo pričakovanja stroke in civilne družbe neizpolnjena.

Celoten uvodnik in novičnik lahko preberete tu.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.