Decembrske novice mreže

7. decembra 2020

Zadnji mesec v letu prinaša poleg občasno zasneženih dni tudi novo (in zadnjo letošnjo) izdajo skupnega novičnika vsebinskih mrež s področja okolja in prostora. V njem si kot običajno lahko preberete več o aktivnostih članic Mreže za prostor ter mreže Plan B za Slovenijo v preteklem mesecu ter seveda o načrtih za prihodnje tedne. 

 

Zadnji letošnji uvodnik je zapisal Tomaž Gorenc iz Inštituta za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj (IMZTR), v njem pa razmišlja o povezavi med okoljem in zdravjem – natančneje o družbenih stroških onesnaženega zraka.

Tokratni novičnik prinaša malce sprememb pri branju. Na začetku sicer kot ponavadi najdete več o aktivnostih v okviru obeh mrež, kratke novičke s strani naših članic pa so razporejene po tematskih področjih – za še lažje prebiranje in sledenje vsemu, kar na področjih okolja in prostora počnemo. Za konec seveda ne spreglejte povabil na aktivnosti v decembru in januarju.

Novice si lahko preberete na spletnem naslovu tej povezavi.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.