Dan za okolje in prostor

11. aprila 2014

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC v sodelovanju z mrežo okoljskih organizacij Plan B za Slovenijo in mrežo nevladnih organizacij s področja urejanja prostora Mreža za prostor organizira regionalne izvedbe Dneva za okolje in prostor.

 

Do konca maja bodo izvedeni še trije, in sicer:

–    dne 15. 4. 2014 v Ravnah na Koroškem v mali dvorani Kulturnega centra Ravne, Gledališča pot 1 v sodelovanju s Koroškim regionalnim stičiščem NVO. Od 12. do 16. ure bo potekalo pravno svetovanje s področja varstva okolja in urejanja prostora, od 16. do 18.30 pa predavanje Osnove okoljske zakonodaje načrtovanja in prostorskega načrtovanja.

–    dne 8. 5. 2014 v Mariboru na Gosposvetski c. 83 v sodelovanju z Regionalnim stičiščem NVO Podravje. Od 12. do 16. ure bo potekalo pravno svetovanje s področja varstva okolja in urejanja prostora, od 16. do 17. ure bo predstavitev Mobilnostnega centra Maribor in od 17. do 19. ure predavanje Osnove okoljske zakonodaje in prostorskega načrtovanja.

–    dne 14. 5. 2014 v Martjancih, Martjanci 36 v sodelovanju z Regionalnim stičiščem NVO Pomurja. Od 12. do 16. ure bo pravno svetovanje s področja varstva okolja in urejanja prostora, od 16. do 18.30 ure pa predavanje Osnove okoljske zakonodaje in prostorskega načrtovanja.

Dan za okolje in prostor je namenjen nevladnim organizacijam, civilnim iniciativam in zainteresiranim posameznikom s področja varstva okolja in urejanja prostora. Približati jim želi znanje s področja varstva okolja in urejanja prostora in jim nuditi pomoč pri reševanju njihovih lokalnih problematik.

Vsi dogodki so brezplačni. Informacije in OBVEZNA prijava na pic@pic.si.

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.