Ljubljana, 17. oktober - V petek, 14. 10., se je v Narodnem muzeju Slovenije - Metelkova odvilo nacionalno srečanje konzorcija vsebinskih mrež NVO Slovenije na temo družbenih inovacij.

 

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij Slovenije, katerega članica je tudi mreža Plan B za Slovenijo, je z nacionalnim srečanjem želel aktivno prispevati k strateškemu okvirju Slovenije do 2050, ki nastaja znotraj državnega projekta priprave nove dolgoročne Strategije razvoja Slovenije (SRS). Namen srečanja je tako bil soočiti skupne ali različne poglede NVO na družbene inovacije in oblikovati definicijo družbenih inovacij, ki je sprejemljiva za nevladni sektor, raziskati okoliščine in pogoje, ki pripeljejo do trajnostne družbene inovacije ter določiti nekaj ključnih družbenih inovacij, pri katerih bomo vsebinske mreže še intenzivneje medsebojno sodelovale. 

 

Rezultati nacionalnega srečanja bodo predani Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, za uporabo v procesu nastajanja nove Strategije razvoja Slovenije. Več o celotnem projektu na www.slovenija2050.si.

 

Vabilo na srečanje

Program srečanja

Rezultati srečanja bodo objavljeni v kratkem