10. Zbor članic mreže Plan B za Slovenijo

13. maja 2021

Danes je potekal še uradni del letnega srečanja mreže 2021, 10. Zbor članic mreže Plan B za Slovenijo. Na srečanju smo potrdili tudi novo članico mreže, Botanično društvo Slovenije. Veseli smo, da se mreža širi.

 

V okviru letošnjega letnega srečanja mreže smo že izvedli dva spremljevalna dogodka, razpravo Prioritete Slovenije v času predsedovanja Svetu EU 2021 ter usposabljanje Podnebne in energetske politike EU za doseganje podnebnih ciljev 2030, danes pa smo izvedli še uradni del, 10. Zbor članic mreže Plan B za Slovenijo.

Uvodoma smo sprejeli tudi novo članico mreže, Botanično društvo Slovenije, ter na kratko predstavili poudarke aktivnosti delovnih skupin mreže ter najavili ključne dogodke v tem letu.

Glavnino srečanja smo posvetili izmenjavi naše motivacije ob soočanju s pomembnimi temami, ki so predvsem v zadnjem letu še posebej pridobile na teži. Živimo v razburljivem času. Priložnosti so tako rekoč na dosegu roke, pa vendar se včasih zdijo prepreke nepremostljive. Pri preboju od realnosti plana A do možne realnosti plana B se soočamo z občutkom nemoči in frustracijami. Na kaj lahko pri svojem delu vplivamo ter kako prepoznavamo in sprejemamo dele, na katere nimamo vpliva in nam zgolj kradejo spanec ter energijo? Kaj nam pomaga ohraniti motivacijo, svoj notranji ogenj in kako lahko to širimo, da motivira tudi druge?

Gradivo s srečanja:

Poročilo Zbor članic 2021

Analiza mreže in podporne storitve 2021

Program dela delovnih skupin 2021

Pridružitev Botaničnega društva Slovenije

10. Zbor članic – predstavitev koordinatorja mreže

Prijavite se na Podnebni novičnik

Podnebni novičnik je mesečnik, ki ga pripravljata Mreža za prostor in mreža Plan B za Slovenijo. Prijavite se, če želite spremljati delovanje NVO in novice s področja trajnostnega razvoja, okolja in prostora.